In de complementaire praktijk wordt vaak gesproken van een holistische visie op gezondheid en ziekte.
Prof. G.G. Jàros, zelf architect van het bijzondere systeemmodel ‘Biomatrix theory’ merkte hierover op dat deze claim vaak een vlag is die de lading niet dekt.
Holistisch- of liever ‘Systemisch’ denken en handelen staat of valt met het benaderen van de samenhang in alle informatie van de patiënt. Daarna wordt deze samenhang vertaald in een behandeling. Zelf noemen we dat regulatie diagnostiek.
We krijgen van onze relaties vaak de vraag om meer toelichting op ons gebruik van dit systeemmodel en de betekenis daarvan voor de complementaire praktijk. Daarom organiseren we voor professionals een gratis workshop op 5 maart 2019 van 13.00-17.00
Deze workshop is bedoeld om belangrijke kenmerken van deze ‘Regulatie diagnostiek’ toe te lichten om daarna de samenhang te begrijpen. Zonder een model is een diagnose iedere keer weer ‘opnieuw het wiel uitvinden’. Met de toepassing van de Regulatie Diagnostiek is dat een stuk eenvoudiger.
Therapeuten en artsen die deze workshop volgen maken kennis met het belang van de volgende 4 regelsystemen in deze benadering:
1) de hersenen,
2) het neuro-hormonale systeem,
3) het immuunsysteem en
4) het spijsverteringsstelsel (microbioom)
en met de noodzaak om hiërarchisch te denken als het gaat om de fysiologie van de mens.
Aan de hand van casuïstiek zal geïllustreerd worden wat het belang is van werken vanuit dit het regulatie model. We illustreren de mogelijkheden die we bieden om op gerichte wijze de Haarmineraal analyse, een HRV Lifestyle analyse in te zetten, of via gerichte suppletie specifieke functies te ondersteunen.